hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Valutazione economico-finanziaria e percettiva delle aziende operanti nel settore dell’industria delle carni

doc. Lari Hadelan   ORCID icon orcid.org/0000-0002-8499-0771 ; Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Svetošimunska 25, Zagreb
prof. Ivo Grgić ; Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Svetošimunska 25
Magdalena Zrakić, mag. ing. agr. ; Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Svetošimunska 25
Guna Salputra ; University of Ljubljana, Biotechnical Faculty, Groblje 3, Domžale, Slovenia

Puni tekst: hrvatski, pdf (660 KB) str. 226-230 preuzimanja: 866* citiraj
APA 6th Edition
Hadelan, d.L., Grgić, p.I., Zrakić, mag. ing. agr., M. i Salputra, G. (2015). Financijska i perceptivna ocjena tvrtki iz mesne industrije. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (3), 226-230. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/141123
MLA 8th Edition
Hadelan, doc. Lari, et al. "Financijska i perceptivna ocjena tvrtki iz mesne industrije." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVII, br. 3, 2015, str. 226-230. https://hrcak.srce.hr/141123. Citirano 17.09.2021.
Chicago 17th Edition
Hadelan, doc. Lari, prof. Ivo Grgić, Magdalena Zrakić, mag. ing. agr. i Guna Salputra. "Financijska i perceptivna ocjena tvrtki iz mesne industrije." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVII, br. 3 (2015): 226-230. https://hrcak.srce.hr/141123
Harvard
Hadelan, d.L., et al. (2015). 'Financijska i perceptivna ocjena tvrtki iz mesne industrije', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII(3), str. 226-230. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/141123 (Datum pristupa: 17.09.2021.)
Vancouver
Hadelan dL, Grgić pI, Zrakić, mag. ing. agr. M, Salputra G. Financijska i perceptivna ocjena tvrtki iz mesne industrije. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2015 [pristupljeno 17.09.2021.];XVII(3):226-230. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/141123
IEEE
d.L. Hadelan, p.I. Grgić, M. Zrakić, mag. ing. agr. i G. Salputra, "Financijska i perceptivna ocjena tvrtki iz mesne industrije", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVII, br. 3, str. 226-230, 2015. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/141123. [Citirano: 17.09.2021.]
Puni tekst: engleski, pdf (417 KB) str. 254-259 preuzimanja: 292* citiraj
APA 6th Edition
Hadelan, d.L., Grgić, p.I., Zrakić, mag. ing. agr., M. i Salputra, G. (2015). Financial evaluation and perception analysis of meat industry companies. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (3), 254-259. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/141123
MLA 8th Edition
Hadelan, doc. Lari, et al. "Financial evaluation and perception analysis of meat industry companies." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVII, br. 3, 2015, str. 254-259. https://hrcak.srce.hr/141123. Citirano 17.09.2021.
Chicago 17th Edition
Hadelan, doc. Lari, prof. Ivo Grgić, Magdalena Zrakić, mag. ing. agr. i Guna Salputra. "Financial evaluation and perception analysis of meat industry companies." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVII, br. 3 (2015): 254-259. https://hrcak.srce.hr/141123
Harvard
Hadelan, d.L., et al. (2015). 'Financial evaluation and perception analysis of meat industry companies', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII(3), str. 254-259. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/141123 (Datum pristupa: 17.09.2021.)
Vancouver
Hadelan dL, Grgić pI, Zrakić, mag. ing. agr. M, Salputra G. Financial evaluation and perception analysis of meat industry companies. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2015 [pristupljeno 17.09.2021.];XVII(3):254-259. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/141123
IEEE
d.L. Hadelan, p.I. Grgić, M. Zrakić, mag. ing. agr. i G. Salputra, "Financial evaluation and perception analysis of meat industry companies", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVII, br. 3, str. 254-259, 2015. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/141123. [Citirano: 17.09.2021.]

Sažetak
L’industria delle carni è l’attività leader nel settore dell’industria alimentare sia per ricavi realizzati, sia per numero di lavoratori occupati. In questo settore nel 2012, con differente successo economico-finanziario e con differente rappresentatività sul mercato, hanno operato 184 imprese. Lo scopo del lavoro è comparare e classificare secondo più criteri le maggiori imprese operanti nel settore dell’industria croata delle carni. A tal fine è stato impiegato il metodo a più criteri Processo analitico gerarchico che, nella complessiva valutazione sintetica delle imprese, comprende (a) i risultati finanziari, (b) l’adattabilità ai cambiamenti delle condizioni di mercato nel 2013 e (c) la valutazione dei consumatori in ordine alla qualità dei prodotti e dei marchi commerciali. Delle sette maggiori imprese considerate, il voto più alto è stato assegnato all’industria delle carni PIK Vrbovec. Al secondo posto s’è classificata la MI dei f.lli Pivac, al terzo la Perutnina Ptuj-PIPO.

Hrčak ID: 141123

URI
https://hrcak.srce.hr/141123

[hrvatski] [engleski] [njemački] [španjolski]

Posjeta: 1.604 *