hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.64 No.3

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.64 No.3
Datum izdavanja: Rujan 2014.

Objavljen na Hrčku: 01.09.2014.
Sadržaj Puni tekst
Usporedba linearnog i “piecewise” modela po Weibullu u genetskom vrednovanju bikova za dugovječnost u populaciji simentalske pasmine goveda (str.141-149)  
Linear vs. piecewise Weibull model for genetic evaluation of sires for longevity in Simmental cattle (str.141-149) engleskipdf 316 KB
Nikola Raguž, Sonja Jovanovac, Gábor Mészáros, Johann Sölkner
Izvorni znanstveni članak
 
Sadržaj elemenata u tragovima u siru, vrhnju i maslacu (str.150-158)  
Trace elements content in cheese, cream and butter (str.150-158) engleskipdf 270 KB
Nina Bilandžić, Marija Sedak, Maja Đokić, Đurđica Božić, Božica Solomun Kolanović, Ivana Varenina
Prethodno priopćenje
 
Utjecaj trajanja zrenja na količinu pojedinih biogenih amina u sredini i pod korom kravljeg Livanjskog sira (str.159-169)  
Influence of ripening time on the amount of certain biogenic amines in rind and core of cow milk Livno cheese (str.159-169) engleskipdf 433 KB
Antonela Marijan, Petar Džaja, Tanja Bogdanović, Ines Škoko, Željko Cvetnić, Vesna Dobranić, Nevijo Zdolec, Edin Šatrović, Krešimir Severin
Izvorni znanstveni članak
 
Preferencije potrošača i sastav livanjskog sira u odnosu na njegova senzorska svojstva (str.170-177)  
Consumers’ preferences and composition of Livanjski cheese in relation to its sensory characteristics (str.170-177) engleskipdf 185 KB
Anto Matić, Samir Kalit, Krešimir Salajpal, Stanko Ivanković, Zlatan Sarić
Prethodno priopćenje
 
Utjecaj selena u krvnom serumu na zdravstvene karakteristike vimena krava (str.178-185)  
Influence of blood serum selenium on udder health in dairy cows (str.178-185) engleskipdf 1 MB
Ivana Davidov, Marko R. Cincović, Branislava Belić, Anka Popović Vranješ, Radovan Pejanović, Radojica Đoković, Zoran Ristić, Maja Došenović
Izvorni znanstveni članak
 
Odnos sustava držanja, indeksa potreba životinja i osobina kravljeg mlijeka (str.186-194)  
The relationship between rearing system, animal needs index and dairy cows milk traits (str.186-194) engleskipdf 252 KB
Slavča Hristov, Zvonko Zlatanović, Branislav Stanković, Marija Dokmanović, Dušica Ostojić-Andrić, Cvijan Mekić
Izvorni znanstveni članak
 
Mikrobiološke i kemijske karakteristike tradicionalnog ovčjeg sira iz Mariovske regije (str.195-206)  
Microbiological and chemical characteristics of traditional ewe’s milk cheese from Mariovo region (str.195-206) engleskipdf 307 KB
Vesna Levkov, Sonja Srbinovska, Natasha Gjorgovska
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj količine starter kulture na oblikovanje gela i fizikalno-kemijska svojstva jogurta proizvedenog od zebu mlijeka (str.207-212)  
Dosage of starter culture influences gel formation and physico-chemical properties of yoghurt made from zebu milk (str.207-212) engleskipdf 139 KB
Olusola A. Olorunnisomo, Adedoyin Saudat Adewumi
Prethodno priopćenje
 
Posjeta: 6.536 *