hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.66 No.4

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.66 No.4
Datum izdavanja: Studeni 2016.

Objavljen na Hrčku: 14.11.2016.
Sadržaj Puni tekst
Potencijalne zdravstvene dobrobiti sfingolipida mlijeka i mliječnih proizvoda (str.251-261)  
Potential health benefits of sphingolipids in milk and dairy products (str.251-261) engleskipdf 538 KB
Slavica Potočki
Pregledni rad
 
Biokristalizacija kao metoda za diferenciranje organski i konvencionalno proizvedenog mlijeka (str.262-271)  
Biocrystallization as a method for distinguishing between organically and conventionally produced milk (str.262-271) engleskipdf 1015 KB
Anka Popović-Vranješ, Tijana Lopičić-Vasić, Goran Grubješić, Saša Krstović, Dragomir Lukač, Aleksandar Kralj, Uwe Geier
Izvorni znanstveni članak
 
Reološka, teksturalna i senzorska svojstva kefira proizvedenog od kobiljeg mlijeka i njegovih mješavina s kozjim i ovčjim mlijekom (str.272-281)  
Rheological, texture and sensory properties of kefir from mare’s milk and its mixtures with goat and sheep milk (str.272-281) engleskipdf 341 KB
Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski, Jan Pikul
Izvorni znanstveni članak
 
Autohtoni sojevi roda Lactobacillus izolirani iz Istarskog sira kao potencijalne starter kulture (str.282-292)  
Indigenous strains of Lactobacillus isolated from the Istrian cheese as potential starter cultures (str.282-292) engleskipdf 192 KB
Nataša Hulak, Ana Žgomba Maksimović, Ana Kaić, Andrea Skelin, Mirna Mrkonjić Fuka
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj različitih načina pakiranja na neke parametre zrenja sira Tulum (str.293-303)  
Effects of packaging materials on some ripening characteristics of Tulum cheese (str.293-303) engleskipdf 567 KB
Zekai Tarakçı, Yusuf Durmuş
Izvorni znanstveni članak
 
Usporedba fizikalno-kemijskih i senzorskih svojstava sireva u salamuri proizvedenih od mlijeka i mješavine mlijeka i maslinovog ulja (str.304-311)  
Comparative study of white brined cheeses obtained from whole milk and milk-olive oil emulsion: Physicochemical and sensory properties (str.304-311) engleskipdf 158 KB
Imène Felfoul, Ali Sahli, Olfa Samet-Bali, Hamadi Attia, Salwa Bornaz
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj stadija laktacije na koncentraciju esencijalnih i pojedinih toksičnih elemenata u mlijeku dubrovačke rude - hrvatske ugrožene pasmine (str.312-321)  
Effect of lactation stage on the concentration of essential and selected toxic elements in milk of Dubrovačka ruda - Croatian endangered breed (str.312-321) engleskipdf 182 KB
Zvonko Antunović, Ivica Marić, Josip Novoselec, Zdenko Lončarić, Boro Mioč, Meri Engler, Darko Kerovec, Danijela Samac, Željka Klir
Izvorni znanstveni članak
 
Procjena koeficijenata heritabiliteta svojstava dugovječnosti u populaciji crno-bijelih krava u Srbiji (str.322-329)  
Evaluation of the heritability coefficients of longevity in the population of Black and White cows in Serbia (str.322-329) engleskipdf 450 KB
Dragan Stanojević, Radica Đedović, Vladan Bogdanović, Nikola Raguž, Mladen Popovac, Dobrila Janković, Ljuba Štrbac
Izvorni znanstveni članak
 
Procjena neaditivnih genetskih utjecaja na standardnu laktacijsku proizvodnju (305 dana) kroz poboljšanje domaćeg-šarenog goveda s holštajn-frizijskom pasminom goveda (str.330-336)  
Estimation of nonadditive genetic influences on standard lactation production (305 days) in upgrading of Serbian-Fleckvieh to Holstein-Friesian cattle breed (str.330-336) engleskipdf 153 KB
Zolt Nemes, Dragomir Lukač, M. Milan Petrović, István Komlósi, András Gáspárdy
Izvorni znanstveni članak
 
Posjeta: 3.988 *