- Status u Hrčku: aktivan
-
ISSN 1331-7768 (Tisak)
ISSN 1331-7776 (Online) -
UDK: 63
CODEN: PJZSAZ
- Kontakt:
Faculty of Agriculture, University of Zagreb
Svetošimunska 25, HR-10000 Zagreb
Croatia
Tel.: +385 / 1 / 239 3935
Fax: +385 / 1 / 239 3930 - Email: acs@agr.hr
- URL: https://acs.agr.hr
- Izdavač:
Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet Zagreb
Svetošimunska 25, 10 000 Zagreb
- Upute za autore
- Upute recenzentima
- Impressum
Agriculturae Conspectus Scientificus (ACS) je međunarodni časopis koji objavljuje izvorne znanstvene radove, pregledne znanstvene radove kao i prethodna priopćenja s područja agronomije i srodnih znanosti. ACS je najstariji i najugledniji poljoprivredni časopis u R. Hrvatskoj osnovan 1887. godine pod nazivom 'Viestnik za gospodarstvo i šumarstvo'. Izdavač je Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta R. Hrvatske. Godišnje se objavljuju četiri broja. Svi su prilozi na engleskom jeziku i recenziraju se. Svi radovi objavljeni u ACS su u potpunosti dostupni na mrežnoj adresi https://acs.agr.hr/acs/index.php/acs. Radovi objavljeni u ACS redovito se referiraju u sljedećim bazama podataka: ASFA, Biological Abstracts, BIOSIS Previews, CAB Abstracts, GEOBASE, Google Scholar, EBSCO, SCOPUS.
- Recenzija: vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, svi radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
- Prva godina izlaženja: 1.
- Učestalost izlaženja: 4
- Područja pokrivanja: Poljoprivreda (agronomija), Biotehničke znanosti
- Uključen u Hrčak: 21.03.2006.
- Prava korištenja: Autorska prava nad svim člancima objavljenima u Agriculturae Conspectus Scientificus (ACS) su zaštićena i vlasništvo su Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. ACS omogućava izravan "otvoreni pristup" cjelokupnom sadržaju po načelu da slobodna dostupnost rezultata istraživanja potiče veću globalnu razmjenu znanstvenih saznanja. Cjelokupni se članci objavljeni u ACS mogu slobodno koristiti u osobne i obrazovne svrhe uz obavezno navođenje izvora. Korištenje u komercijalne svrhe nije dozvoljeno bez pisanog odobrenja izdavača.