hrcak mascot   Srce   HID

Food Technology and Biotechnology, Vol. 52 No. 4, 2014.


Food Technology and Biotechnology,Vol. 52 No. 4
Datum izdavanja: prosinac 2014.

Objavljen na Hrčku: 18. 12. 2014.
Sadržaj Puni tekst
Razlikovanje sorata i terroira vina prema udjelu i profilu antocijanina (str.383-390) hrvatskipdf 251 KB
Use of Anthocyanin Profiles When Differentiating Individual Varietal Wines and Terroirs (str.383-390) engleskipdf 443 KB
Michal Kumšta, Pavel Pavloušek, Pavel Kárník
Izvorni znanstveni članak
 
Karakterizacija destilata komine odležanih u bačvama pomoću fenolnih spojeva i parametara boje (str.391-402) hrvatskipdf 255 KB
First Approach to the Analytical Characterization of Barrel-Aged Grape Marc Distillates Using Phenolic Compounds and Colour Parameters (str.391-402) engleskipdf 669 KB
Raquel Rodríguez-Solana, José Manuel Salgado, José Manuel Domínguez, Sandra Cortés-Diéguez
Izvorni znanstveni članak
 
Određivanje sastava hlapljivih tvari i flavonoida u kori citrona (Citrus medica L. var. Corsican), za procjenu kakvoće likera (str.403-410) hrvatskipdf 251 KB
Volatile and Flavonoid Composition of the Peel of Citrus medica L. var. Corsican Fruit for Quality Assessment of Its Liqueur (str.403-410) engleskipdf 141 KB
Nicolas Venturini, Toussaint Barboni, Franck Curk, Jean Costa, Julien Paolini
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj temperature, vremena tretiranja i predobrade enzima na maseni prijenos i ukupan sastav polifenola i organskih kiselina pri osmotskom sušenju plodova ogrozda (str.411-419) hrvatskipdf 252 KB
Osmotic Concentration of Gooseberry Fruits – The Infl uence of Temperature, Time and Pretreatment Methods on Mass Transfer and Total Polyphenol and Organic Acid Content (str.411-419) engleskipdf 1 MB
Anna Kucner, Robert Klewicki, Michał Sójka, Elżbieta Klewicka
Izvorni znanstveni članak
 
Antioksidativna i antibakterijska aktivnost fermentiranog napitka od melise (Melissa officinalis L.) dobivenog s pomoću simbiotičke kulture bakterija i kvasaca (str.420-429) hrvatskipdf 338 KB
Antioxidant and Antibacterial Activity of the Beverage Obtained by Fermentation of Sweetened Lemon Balm (Melissa offi cinalis L.) Tea with Symbiotic Consortium of Bacteria and Yeasts (str.420-429) engleskipdf 174 KB
Aleksandra S. Velićanski, Dragoljub D. Cvetković, Siniša L. Markov, Vesna T. Tumbas Šaponjac, Jelena J. Vulić
Izvorni znanstveni članak
 
Priprema pšeničnog kruha s dodatkom pulpe bundeve (Cucurbita maxima L.) kao funkcionalnog proizvoda (str.430-438) hrvatskipdf 328 KB
Wheat Bread with Pumpkin (Cucurbita maxima L.) Pulp as a Functional Food Product (str.430-438) engleskipdf 294 KB
Renata Różyło, Urszula Gawlik-Dziki, Dariusz Dziki, Anna Jakubczyk, Monika Karaś, Krzysztof Różyło
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj probiotičkih kultura Lactobacillus acidophilus NCFM i Lactobacillus rhamnosus HN001 na proteolizu sira tipa Edam (str.439-447) hrvatskipdf 258 KB
Influence of the Probiotic Lactobacillus acidophilus NCFM and Lactobacillus rhamnosus HN001 on Proteolysis Patterns of Edam Cheese (str.439-447) engleskipdf 599 KB
Marek Aljewicz, Grażyna Cichosz, Beata Nalepa, Marika Kowalska
Izvorni znanstveni članak
 
Modeliranje šaržne mliječno-kisele fermentacije pomoću alumosilikatnog izmjenjivača (gline) (str.448-458) hrvatskipdf 249 KB
Modelling of Batch Lactic Acid Fermentation in the Presence of Anionic Clay (str.448-458) engleskipdf 518 KB
Cosmin Jinescu, Vasilica Alisa Aruş, Oana Cristina Pârvulescu, Ileana Denisa Nistor
Izvorni znanstveni članak
 
Proizvodnja, karakterizacija i primjena termostabilne tanaze dobivene iz gljivice Pestalotiopsis guepinii URM 7114 (str.459-467) hrvatskipdf 261 KB
Production, Characterization and Application of a Thermostable Tannase from Pestalotiopsis guepinii URM 7114 (str.459-467) engleskipdf 671 KB
Amanda Reges de Sena, Ana Claúdia de Barros dos Santos, Miquéas Jamesse Gouveia, Marcelo Rodrigues Figueira de Mello, Tonny Cley Campos Leite, Keila Aparecida Moreira, Sandra Aparecida de Assis
Izvorni znanstveni članak
 
Zaštitna uloga kurkumina u stanicama PC12 izloženim oksidacijskom stresu uzrokovanom glutamatom (str.468-478) hrvatskipdf 250 KB
Curcumin-Protected PC12 Cells Against Glutamate-Induced Oxidative Toxicity (str.468-478) engleskipdf 2 MB
Chi-Huang Chang, Hua-Xin Chen, George Yü, Chiung-Chi Peng, Robert Y. Peng
Izvorni znanstveni članak
 
Identifikacija različito eksprimiranih gena pomoću metode cDNA-AFLP nakon izlaganja durum pšenice (Triticum durum) vodnom stresu (str.479-488) hrvatskipdf 253 KB
Identification of Differentially Expressed Genes by cDNA-AFLP Technique in Response to Drought Stress in Triticum durum (str.479-488) engleskipdf 440 KB
Marouane Melloul, Driss Iraqi, MyAbdelaziz El Alaoui, Gilles Erba, Sanaa Alaoui, Mohammed Ibriz, Elmostafa Elfahime
Izvorni znanstveni članak
 
Mogućnost primjene bakterije Lactococcus lactis ssp. lactis kao funkcionalne starter kulture (str.489-494) hrvatskipdf 330 KB
Lactococcus lactis ssp. lactis as Potential Functional Starter Culture (str.489-494) engleskipdf 669 KB
Jadranka Frece, Jelena Cvrtila, Ivana Topić, Frane Delaš, Ksenija Markov
Prethodno priopćenje
 
Inhibicija angiotenzin konvertirajućeg enzima i antioksidativni učinak hidrolizata kolagena dobivenih iz kompas meduze (Chrysaora sp.) (str.495-504) hrvatskipdf 253 KB
ACE Inhibitory and Antioxidant Activities of Collagen Hydrolysates from the Ribbon Jellyfish (Chrysaora sp.) (str.495-504) engleskipdf 282 KB
Zoha Barzideh, Aishah Abd Latiff, Chee-Yuen Gan, Md. Zainul Abedin, Abd Karim Alias
Prethodno priopćenje
 
In vitro antioksidativna aktivnost natrij-cinkovog i natrij-željezovog klorofilina, izoliranih iz iglica bora (str.505-510) hrvatskipdf 250 KB
In vitro Antioxidant Activities of Sodium Zinc and Sodium Iron Chlorophyllins from Pine Needles (str.505-510) engleskipdf 426 KB
Ruzhen Zhan, Jian Wu, Jie Ouyang
Kratko priopćenje
 
Sadržaj, predmetno i autorsko kazalo (str.511-528)  
Contents, Author and Subject Index (str.511-528) engleskipdf 169 KB
Kazalo  
Zahvala (str.529-533)  
Acknowledgement (str.529-533) engleskipdf 88 KB
Zahvala  
Posjeta: 11.288 *