hrcak mascot   Srce   HID

MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu,Vol. X No. 4
Datum izdavanja: rujan 2008.

Objavljen na Hrčku: 16. 4. 2009.
Sadržaj Puni tekst
Sadržaj (str.242-242) hrvatskipdf 195 KB
Kazalo  
"Eko-etno Hrvatska" - prepoznatljivi hrvatski brendovi (str.243-245) hrvatskipdf 408 KB
Ivana Filipović
Vijest
 
Trenutna regulative o bioreziduama u animalnim namirnicama (str.245-248) hrvatskipdf 391 KB
Nevijo Zdolec
Pregledni rad
 
Kratki pregled - Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane (str.249-254) hrvatskipdf 363 KB
Nina Torti
Pregledni rad
 
Optimalno strukovno rješenje (str.256-257) hrvatskipdf 383 KB
Ostalo  
Objavljen priručnik ISO 22000 - sustavi upravljanja sigurnošću hrane (str.260-260) hrvatskipdf 139 KB
Vijest  
Perutnina Ptuj - Pipo d.o.o. Čakovec (str.262-264) hrvatskipdf 299 KB
Ostalo  
Međunarodni poljoprivredno - prehrambeni sajam Gornja Radgona 27.8. - 2.9.2008. (str.264-268) hrvatskipdf 288 KB
Ostalo  
Vindija otvorila novu peradarsku farmu u Vinici; Purani Vindon (str.268-271) hrvatskipdf 330 KB
Vijest  
Znanstveno-stručni prilozi (str.273-273) hrvatskipdf 238 KB
Appendice scientifico-esperta (str.273-273) talijanskipdf 238 KB
Scientific and professional papers (str.299-299) engleskipdf 184 KB
Wissenschaftliche Beilagen (str.299-299) njemačkipdf 184 KB
Kazalo  
Utjecaj tjelesne mase na kvalitetu polovica i mesa crne slavonske svinje (str.274-278) hrvatskipdf 330 KB
Influsso del peso di corpo alla qualita delle meta e alla carne del maiale nero di Slavonia (str.274-278)  
Influence of pig body mass on meat and carcass quality of black slavonian pig (str.300-304) engleskipdf 313 KB
Der Einfluss der Körpermasse auf die Qualität von Hälften und Fleisch des schwarzen slawonischen Schweines (str.300-304)  
Đuro Senčić, Danijela Butko, Zvonko Antunović, Josip Novoselec
Izvorni znanstveni članak
 
Praćenje procesa hlađenja svinjetine i junetine (str.278-281) hrvatskipdf 380 KB
Osservazione del processo di refrigerazione della carne di maiale e quella di manzo (str.278-281)  
The monitoring of pork and beef chilling process (str.304-307) engleskipdf 357 KB
Beobachtung des Abkühlungsverfahrens von Schweine- und Rindfleisch (str.304-307)  
Jozef Nagy, A. Nagyova, Peter Popelka
Prethodno priopćenje
 
Strategija proizvodnje funkcionalne hrane animalnog porijekla (str.282-287) hrvatskipdf 355 KB
Strategia della produzione del cibo funzionale dell' origine animale (str.282-287)  
Production strategy of functional foods of animal origin (str.308-314) engleskipdf 350 KB
Strategie der Herstellung von funktionaler Nahrung animaler Herkunft (str.308-314)  
Terezija Silvija Marenjak, Nina Poljičak-Milas, Ivančica Delaš, Igor Štoković
Pregledni rad
 
Konjsko meso i Hippophagia (str.288-292) hrvatskipdf 436 KB
Carne di cavallo e hippophagia (str.288-292)  
Horsemeat and Hippophagia (str.314-318) engleskipdf 327 KB
Pferdefleisch und Hyppophagia (str.314-318)  
Vesna Dobranić, Bela Njari, Anamarija Večkovec, Marina Kadivc
Stručni rad
 
Prilog poznavanju suhih kobasica od konjskog mesa (“Piketa”) iz okolice Pakraca (str.292-296) hrvatskipdf 306 KB
Agiunta alla conosenza delle salsice secche di carne equina ("Piketa") dei dintorne di Pakrac (str.292-296)  
Additional knowledge about horsemeat dry sausage “Piket” from the Pakrac area (str.318-322) engleskipdf 306 KB
Beitrag zum Kennen der Dauer würste aus Pferdefleisch (str.318-322)  
Davor Šimić, Branimir Mioković
Stručni rad
 
Prikaz iz literature (str.297-298) hrvatskipdf 271 KB
Nevijo Zdolec
Recenzija, Prikaz
 
Posjeta: 27.462 *