Ostalo
Sicurezza alimentare e rischi
Bela Njari
; Sveučilište u Zagrebu, Veterianrski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane
Lidija Kozačinski
; Sveučilište u Zagrebu, Veterianrski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane
Andrea Gross Boškovićipl, ing. preh. teh.
; Hrvatska agencija za hranu, Osijek
Puni tekst: hrvatski pdf 180 Kb
str. 66-69
preuzimanja: 1.098
citiraj
APA 6th Edition
Njari, B., Kozačinski, L. i Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., A. (2013). Sicurezza alimentare e rischi. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XV (1), 80-80. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/100152
MLA 8th Edition
Njari, Bela, et al. "Sicurezza alimentare e rischi." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XV, br. 1, 2013, str. 80-80. https://hrcak.srce.hr/100152. Citirano 22.11.2024.
Chicago 17th Edition
Njari, Bela, Lidija Kozačinski i Andrea Gross Boškovićipl, ing. preh. teh.. "Sicurezza alimentare e rischi." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XV, br. 1 (2013): 80-80. https://hrcak.srce.hr/100152
Harvard
Njari, B., Kozačinski, L., i Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., A. (2013). 'Sicurezza alimentare e rischi', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XV(1), str. 80-80. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/100152 (Datum pristupa: 22.11.2024.)
Vancouver
Njari B, Kozačinski L, Gross Boškovićipl, ing. preh. teh. A. Sicurezza alimentare e rischi. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2013 [pristupljeno 22.11.2024.];XV(1):80-80. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100152
IEEE
B. Njari, L. Kozačinski i A. Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., "Sicurezza alimentare e rischi", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XV, br. 1, str. 80-80, 2013. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100152. [Citirano: 22.11.2024.]
Puni tekst: engleski pdf 287 Kb
str. 77-80
preuzimanja: 363
citiraj
APA 6th Edition
Njari, B., Kozačinski, L. i Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., A. (2013). Sicurezza alimentare e rischi. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XV (1), 80-80. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/100152
MLA 8th Edition
Njari, Bela, et al. "Sicurezza alimentare e rischi." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XV, br. 1, 2013, str. 80-80. https://hrcak.srce.hr/100152. Citirano 22.11.2024.
Chicago 17th Edition
Njari, Bela, Lidija Kozačinski i Andrea Gross Boškovićipl, ing. preh. teh.. "Sicurezza alimentare e rischi." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XV, br. 1 (2013): 80-80. https://hrcak.srce.hr/100152
Harvard
Njari, B., Kozačinski, L., i Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., A. (2013). 'Sicurezza alimentare e rischi', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XV(1), str. 80-80. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/100152 (Datum pristupa: 22.11.2024.)
Vancouver
Njari B, Kozačinski L, Gross Boškovićipl, ing. preh. teh. A. Sicurezza alimentare e rischi. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2013 [pristupljeno 22.11.2024.];XV(1):80-80. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100152
IEEE
B. Njari, L. Kozačinski i A. Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., "Sicurezza alimentare e rischi", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XV, br. 1, str. 80-80, 2013. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100152. [Citirano: 22.11.2024.]
Puni tekst: njemački pdf 287 Kb
str. 80-80
preuzimanja: 396
citiraj
APA 6th Edition
Njari, B., Kozačinski, L. i Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., A. (2013). Sicurezza alimentare e rischi. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XV (1), 80-80. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/100152
MLA 8th Edition
Njari, Bela, et al. "Sicurezza alimentare e rischi." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XV, br. 1, 2013, str. 80-80. https://hrcak.srce.hr/100152. Citirano 22.11.2024.
Chicago 17th Edition
Njari, Bela, Lidija Kozačinski i Andrea Gross Boškovićipl, ing. preh. teh.. "Sicurezza alimentare e rischi." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XV, br. 1 (2013): 80-80. https://hrcak.srce.hr/100152
Harvard
Njari, B., Kozačinski, L., i Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., A. (2013). 'Sicurezza alimentare e rischi', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XV(1), str. 80-80. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/100152 (Datum pristupa: 22.11.2024.)
Vancouver
Njari B, Kozačinski L, Gross Boškovićipl, ing. preh. teh. A. Sicurezza alimentare e rischi. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2013 [pristupljeno 22.11.2024.];XV(1):80-80. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100152
IEEE
B. Njari, L. Kozačinski i A. Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., "Sicurezza alimentare e rischi", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XV, br. 1, str. 80-80, 2013. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100152. [Citirano: 22.11.2024.]
Puni tekst: talijanski pdf 287 Kb
str. 80-80
preuzimanja: 412
citiraj
APA 6th Edition
Njari, B., Kozačinski, L. i Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., A. (2013). Sicurezza alimentare e rischi. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XV (1), 80-80. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/100152
MLA 8th Edition
Njari, Bela, et al. "Sicurezza alimentare e rischi." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XV, br. 1, 2013, str. 80-80. https://hrcak.srce.hr/100152. Citirano 22.11.2024.
Chicago 17th Edition
Njari, Bela, Lidija Kozačinski i Andrea Gross Boškovićipl, ing. preh. teh.. "Sicurezza alimentare e rischi." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XV, br. 1 (2013): 80-80. https://hrcak.srce.hr/100152
Harvard
Njari, B., Kozačinski, L., i Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., A. (2013). 'Sicurezza alimentare e rischi', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XV(1), str. 80-80. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/100152 (Datum pristupa: 22.11.2024.)
Vancouver
Njari B, Kozačinski L, Gross Boškovićipl, ing. preh. teh. A. Sicurezza alimentare e rischi. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2013 [pristupljeno 22.11.2024.];XV(1):80-80. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100152
IEEE
B. Njari, L. Kozačinski i A. Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., "Sicurezza alimentare e rischi", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XV, br. 1, str. 80-80, 2013. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100152. [Citirano: 22.11.2024.]
Sažetak
Zusammenfassung
Die Nahrungssicherheit gründet auf rechtzeitigem Erkennen der Gefahren und der Risiken. Genauso ist eine rechtzeitige und geprüfte
Information über die mikrobiologische Verschmutzung sowie die Verbundenheit von Pathogenen und Nahrung eine sehr wichtige
Angabe im komplexen System des Voraussehens von alimentaren Infektionen und Intoxikationen. Die Berichte verschiedener Zentren
für Krankheitskontrollen aus verschiedenen Ländern heben dieselben Noxen hervor, die Krankheiten nach der Konsumation verschiedener
Nahrung verursachen. In diesen Verschmutzungen sind auch weiterhin am häufigsten: Salmonella spp., Campylobachter spp.,
Listeria monocytogenes Escherichia coli, Yersinia enterocolitica. Bei der Lösung der Fragen hinsichtlich Nahrungssicherheit werden
neue Trends hervorgehoben, die sich auf die Veranwortung der Subjekte in der Nahrungsherstellung beziehen, und die die EU Legislative
im Sinne der Nahrungsherstellung und Garantie der Nahrungsrichtigkeit vorschreibt.
Ključne riječi
Nahrungssicherheit; mikrobiologische Verschmutzung; Risiken
Hrčak ID:
100152
URI
https://hrcak.srce.hr/100152
Datum izdavanja:
15.2.2013.
Podaci na drugim jezicima:
hrvatski
engleski
talijanski
Posjeta: 4.388
*