Ostalo
Nahrungssicherheit und Risiken
Bela Njari
; Sveučilište u Zagrebu, Veterianrski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane
Lidija Kozačinski
; Sveučilište u Zagrebu, Veterianrski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane
Andrea Gross Boškovićipl, ing. preh. teh.
; Hrvatska agencija za hranu, Osijek
Puni tekst: hrvatski pdf 180 Kb
str. 66-69
preuzimanja: 1.098
citiraj
APA 6th Edition
Njari, B., Kozačinski, L. i Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., A. (2013). Nahrungssicherheit und Risiken. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XV (1), 80-80. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/100152
MLA 8th Edition
Njari, Bela, et al. "Nahrungssicherheit und Risiken." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XV, br. 1, 2013, str. 80-80. https://hrcak.srce.hr/100152. Citirano 24.11.2024.
Chicago 17th Edition
Njari, Bela, Lidija Kozačinski i Andrea Gross Boškovićipl, ing. preh. teh.. "Nahrungssicherheit und Risiken." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XV, br. 1 (2013): 80-80. https://hrcak.srce.hr/100152
Harvard
Njari, B., Kozačinski, L., i Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., A. (2013). 'Nahrungssicherheit und Risiken', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XV(1), str. 80-80. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/100152 (Datum pristupa: 24.11.2024.)
Vancouver
Njari B, Kozačinski L, Gross Boškovićipl, ing. preh. teh. A. Nahrungssicherheit und Risiken. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2013 [pristupljeno 24.11.2024.];XV(1):80-80. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100152
IEEE
B. Njari, L. Kozačinski i A. Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., "Nahrungssicherheit und Risiken", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XV, br. 1, str. 80-80, 2013. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100152. [Citirano: 24.11.2024.]
Puni tekst: engleski pdf 287 Kb
str. 77-80
preuzimanja: 363
citiraj
APA 6th Edition
Njari, B., Kozačinski, L. i Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., A. (2013). Nahrungssicherheit und Risiken. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XV (1), 80-80. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/100152
MLA 8th Edition
Njari, Bela, et al. "Nahrungssicherheit und Risiken." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XV, br. 1, 2013, str. 80-80. https://hrcak.srce.hr/100152. Citirano 24.11.2024.
Chicago 17th Edition
Njari, Bela, Lidija Kozačinski i Andrea Gross Boškovićipl, ing. preh. teh.. "Nahrungssicherheit und Risiken." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XV, br. 1 (2013): 80-80. https://hrcak.srce.hr/100152
Harvard
Njari, B., Kozačinski, L., i Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., A. (2013). 'Nahrungssicherheit und Risiken', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XV(1), str. 80-80. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/100152 (Datum pristupa: 24.11.2024.)
Vancouver
Njari B, Kozačinski L, Gross Boškovićipl, ing. preh. teh. A. Nahrungssicherheit und Risiken. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2013 [pristupljeno 24.11.2024.];XV(1):80-80. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100152
IEEE
B. Njari, L. Kozačinski i A. Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., "Nahrungssicherheit und Risiken", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XV, br. 1, str. 80-80, 2013. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100152. [Citirano: 24.11.2024.]
Puni tekst: njemački pdf 287 Kb
str. 80-80
preuzimanja: 396
citiraj
APA 6th Edition
Njari, B., Kozačinski, L. i Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., A. (2013). Nahrungssicherheit und Risiken. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XV (1), 80-80. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/100152
MLA 8th Edition
Njari, Bela, et al. "Nahrungssicherheit und Risiken." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XV, br. 1, 2013, str. 80-80. https://hrcak.srce.hr/100152. Citirano 24.11.2024.
Chicago 17th Edition
Njari, Bela, Lidija Kozačinski i Andrea Gross Boškovićipl, ing. preh. teh.. "Nahrungssicherheit und Risiken." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XV, br. 1 (2013): 80-80. https://hrcak.srce.hr/100152
Harvard
Njari, B., Kozačinski, L., i Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., A. (2013). 'Nahrungssicherheit und Risiken', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XV(1), str. 80-80. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/100152 (Datum pristupa: 24.11.2024.)
Vancouver
Njari B, Kozačinski L, Gross Boškovićipl, ing. preh. teh. A. Nahrungssicherheit und Risiken. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2013 [pristupljeno 24.11.2024.];XV(1):80-80. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100152
IEEE
B. Njari, L. Kozačinski i A. Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., "Nahrungssicherheit und Risiken", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XV, br. 1, str. 80-80, 2013. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100152. [Citirano: 24.11.2024.]
Puni tekst: talijanski pdf 287 Kb
str. 80-80
preuzimanja: 412
citiraj
APA 6th Edition
Njari, B., Kozačinski, L. i Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., A. (2013). Nahrungssicherheit und Risiken. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XV (1), 80-80. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/100152
MLA 8th Edition
Njari, Bela, et al. "Nahrungssicherheit und Risiken." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XV, br. 1, 2013, str. 80-80. https://hrcak.srce.hr/100152. Citirano 24.11.2024.
Chicago 17th Edition
Njari, Bela, Lidija Kozačinski i Andrea Gross Boškovićipl, ing. preh. teh.. "Nahrungssicherheit und Risiken." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XV, br. 1 (2013): 80-80. https://hrcak.srce.hr/100152
Harvard
Njari, B., Kozačinski, L., i Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., A. (2013). 'Nahrungssicherheit und Risiken', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XV(1), str. 80-80. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/100152 (Datum pristupa: 24.11.2024.)
Vancouver
Njari B, Kozačinski L, Gross Boškovićipl, ing. preh. teh. A. Nahrungssicherheit und Risiken. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2013 [pristupljeno 24.11.2024.];XV(1):80-80. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100152
IEEE
B. Njari, L. Kozačinski i A. Gross Boškovićipl, ing. preh. teh., "Nahrungssicherheit und Risiken", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XV, br. 1, str. 80-80, 2013. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/100152. [Citirano: 24.11.2024.]
Sažetak
Sommario
Per una sicurezza alimentare vera e propria bisogna riconoscere presto pericoli e rischi. Lo stesso vale per un’informazione controllata
e data abbastanza presto, dell’inquinamento microbiologico e del legame tra i patogeni e gli alimentari, che rappresenta molto
importante dato nel sistema complesso delle infezioni alimentari e delle intossicazioni. I rapporti dei centri per il controllo delle malattie
da vari paesi accentuano la stessa causa delle malattie dopo il consumo di vari tipi del cibo. In quell’inquinamento i primi posti
occupano ancora Salmonella spp., Campylobacter spp., Listeria monocytogenes Escherichia coli, Yersinia enterocolitica. Trattando
gli argomenti della sicurezza alimentare bisogna sottolineare anche i nuovi trend della responsabilità dei soggetti nella produzione
alimentaria, a cui bisogna corrispondere nell’ambito di legislazione di Unione europea, la produzione e la garanzia della sicurezza
alimentaria comprese.
Ključne riječi
sicurezza alimentaria; inquinamento microbiologico; rischi
Hrčak ID:
100152
URI
https://hrcak.srce.hr/100152
Datum izdavanja:
15.2.2013.
Podaci na drugim jezicima:
hrvatski
engleski
njemački
Posjeta: 4.388
*