hrcak mascot   Srce   HID

Food Technology and Biotechnology, Vol. 50 No. 4, 2012.


Food Technology and Biotechnology,Vol. 50 No. 4
Datum izdavanja: prosinac 2012.

Objavljen na Hrčku: 28. 12. 2012.
Sadržaj Puni tekst
„DNA barkodiranje“ za pouzdano utvrđivanje izvornosti morskih rakova, mekušaca i riba dostupnih na tržištu (str.387-398)  
DNA Barcoding as a Reliable Method for the Authentication of Commercial Seafood Products (str.387-398) engleskipdf 535 KB
Silvia Nicolè, Enrico Negrisolo, Giulia Eccher, Roberto Mantovani, Tomaso Patarnello, David L. Erickson, W. John Kress, Gianni Barcaccia
Izvorni znanstveni članak
 
Identifikacija bakterija mliječne i propionske kiseline pomoću FTIR spektroskopije i umjetnih neuronskih mreža (str.399-405)  
Identification of Lactic Acid Bacteria and Propionic Acid Bacteria using FTIR Spectroscopy and Artificial Neural Networks (str.399-405) engleskipdf 146 KB
Bartłomiej Dziuba, Beata Nalepa
Izvorni znanstveni članak
 
Konstrukcija mutanta bakterije Zymomonas mobilis pomoću mjesno-specifične FLP rekombinaze (str.406-411)  
Construction of an Unmarked Zymomonas mobilis Mutant Using a Site-Specific FLP Recombinase (str.406-411) engleskipdf 171 KB
Shao-Lan Zou, Jie-Fang Hong, Cui Wang, Xin Jing, Min-Hua Zhang
Izvorni znanstveni članak
 
Biotehnološka primjena kvasca Yarrowia lipolytica uzgojenog u uvjetima nedostatka tiamina (str.412-419)  
Biotechnological Potential of Yarrowia lipolytica Grown under Thiamine Limitation (str.412-419) engleskipdf 142 KB
Svetlana V. Kamzolova, Maria N. Chiglintseva, Alsu I. Yusupova, Natalia G. Vinokurova, Valentina Ya. Lysanskaya, Igor G. Morgunov
Izvorni znanstveni članak
 
Uporaba jednostavnih i miješanih reverznih micela za enzimsku sintezu alkilnih glikozida – ekološki prihvatljivih površinski aktivnih tvari (str.420-426)  
Simple and Mixed Reverse Micelles as Potential Bioreactors for Enzymatic Synthesis of Alkyl Glycosides – Environmentally Friendly Surfactants (str.420-426) engleskipdf 150 KB
Irina Mladenoska
Izvorni znanstveni članak
 
Ispitivanje estrogene aktivnosti u vodama pomoću kvasaca (str.427-433)  
Yeast Estrogen Screen Assay as a Tool for Detecting Estrogenic Activity in Water Bodies (str.427-433) engleskipdf 140 KB
Mirjana Bistan, Mojca Podgorelec, Romana Marinšek Logar, Tatjana Tišler
Izvorni znanstveni članak
 
Promjene u udjelu fenolnih spojeva i antioksidacijskoj aktivnosti cvjetnog i bagremovog meda tijekom skladištenja (str.434-441)  
Changes of Antioxidant Activity and Phenolic Content in Acacia and Multifloral Honey During Storage (str.434-441) engleskipdf 199 KB
Goran Šarić, Ksenija Marković, Nikola Major, Marina Krpan, Natalija Uršulin-Trstenjak, Mirjana Hruškar, Nada Vahčić
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj različitih postupaka maceracije na aromatski profil rosé i crnih vina hrvatske aromatične sorte grožđa Muškat ruža porečki (Vitis vinifera L.) (str.442-453)  
Influence of Different Maceration Treatments on the Aroma Profile of Rosé and Red Wines from Croatian Aromatic cv. Muškat ruža porečki (Vitis vinifera L.) (str.442-453) engleskipdf 222 KB
Sanja Radeka, Igor Lukić, Đordano Peršurić
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj sastava atmosfere na oksidaciju mljevenog oraha tijekom skladištenja pri 20 °C (str.454-460)  
The Influence of Atmosphere on the Oxidation of Ground Walnut During Storage at 20 °C (str.454-460) engleskipdf 108 KB
Rajko Vidrih, Janez Hribar, Anita Solar, Emil Zlatić
Izvorni znanstveni članak
 
Percepcija teksture namirnica u ovisnosti o sadržaju ulja, te debljini lipidnog sloja na površini usne šupljine (str.461-466)  
Thickness of Lipid Deposition on Oral Surfaces Depending on Oil Content and Its Influence on Mouthfeel Perception (str.461-466) engleskipdf 680 KB
Urška Pivk Kupirovič, Nicolas Godinot, Marcel-Alexandre Juillerat, Peter Raspor
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj metabolizma stanične stijenke na dozrijevanje plodova voća Ziziphus mauritiana (str.467-472)  
Cell Wall Metabolism of Two Varieties of Ber (Ziziphus mauritiana Lam.) Fruit During Ripening (str.467-472) engleskipdf 209 KB
Praduman Yadav, Sunil Kumar, Veena Jain, Sarla P. Malhotra
Izvorni znanstveni članak
 
Kemijski sastav i reološka svojstva čvrstog jogurta dobivenog od obranog mlijeka tretiranog peroksidazom iz hrena (str.473-478)  
Chemical Composition and Rheological Properties of Set Yoghurt Prepared from Skimmed Milk Treated with Horseradish Peroxidase (str.473-478) engleskipdf 158 KB
Yan Wen, Ning Liu, Xin-Huai Zhao
Prethodno priopćenje
 
Kvantitativno određivanje lipaze pomoću fluoresceina (str.479-482)  
A Quantitative Fluorescence-Based Lipase Assay (str.479-482) engleskipdf 119 KB
Giovanna Lomolino, Giovanna Di Pierro, Anna Lante
Kratko priopćenje
 
Svojstva jestivih kolagenskih filmova prevučenih kitozanom (str.483-489)  
Properties of Chitosan-Laminated Collagen Film (str.483-489) engleskipdf 157 KB
Nevena Krkić, Vera Lazić, Ljiljana Petrović, Jasna Gvozdenović, Danijela Pejić
Kratko priopćenje
 
Kemijski sastav sojeva plijesni Monascus ruber (str.490-499)  
Chemical Profile of Monascus ruber Strains (str.490-499) engleskipdf 124 KB
Ahamed M. Moharram, Eman Mostafa M., Mady A. Ismail
Kratko priopćenje
 
Sadržaj, autorsko i predmetno kazalo (str.501-517)  
Contents, Author and Subject Index (str.501-517) engleskipdf 114 KB
Kazalo  
Zahvala (str.519-522)  
Acknowledgement (str.519-522) engleskipdf 59 KB
Zahvala  
Posjeta: 25.584 *