hrcak mascot   Srce   HID

MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu,Vol. X No. 1
Datum izdavanja: ožujak 2008.

Objavljen na Hrčku: 14. 5. 2008.
Sadržaj Puni tekst
Sadržaj (str.2-2) hrvatskipdf 152 KB
Kazalo  
Upotrebljivost mesa kloniranih životinja za prehranu ljudi (str.3-4) hrvatskipdf 181 KB
Mirza Hadžiosmanović
Vijest
 
Kratak pregled pravilnika vezanih uz rad subjekata u poslovanju s hranom (str.4-9) hrvatskipdf 301 KB
Branimira Ževrnja
Kratko priopćenje
 
Iz Hrvatske agencije za hranu (str.9-11) hrvatskipdf 155 KB
Martina Jurković
Ostalo
 
Predčišćenje (str.12-14) hrvatskipdf 303 KB
Ostalo  
Odabrane stranice: Pakiranje svježeg mesa uz upotrebu ugljičnog monoksida (str.14-15) hrvatskipdf 217 KB
Nina Torti
Ostalo
 
Jedan za sve (str.16-17) hrvatskipdf 237 KB
Ostalo  
Održana 3. "Nacionalna šunkijada" u Starim Mikanovcima (str.18-20) hrvatskipdf 338 KB
Danijela Butko
Vijest
 
Otpadne vode prehrambene industrije (str.22-24) hrvatskipdf 273 KB
Ostalo  
PIK Vrbovec stekao certifikate ISO 9001:2000 i 14001:2004; 15. obljetnica hrvatske normizacije, mjeriteljstva i akreditacije (str.25-28) hrvatskipdf 446 KB
Vijest  
Znanstveno-stručni prilozi (hrvatsko-talijanski) (str.29-29) hrvatskipdf 161 KB
Kazalo  
Raspodjela uzoraka svinjskog mesa prema otpuštanju mesnog soka (str.30-34) hrvatskipdf 244 KB
Distribuzione dei campioni della carne di maiale secondo il rilascio di succo della carne (str.30-34)  
Classification of pork samples according to drip loss (str.60-63) engleskipdf 198 KB
Klassifizierung der Schweinefleischmuster in Bezug auf die Ausscheidung der Fleischflüssigkeit (str.60-63)  
Ivona Đurkin, Goran Kušec, Gordana Kralik, Antun Petričević, V. Margeta, Danica Hanžek, Zlata Maltar
Izvorni znanstveni članak
 
Bakteriocinogene starter kulture vs. Listeria monocytogenes (str.34-40) hrvatskipdf 256 KB
Batteriocinogene starter colture vs. Listeria monocytogenes (str.34-40)  
Bacteriocinogenic starter cultures vs. Listeria monocytogenes (str.63-69) engleskipdf 241 KB
Bakteriocinogene Starter Kulturen vs. Listeria monocytogenes (str.63-69)  
Nevijo Zdolec, Mirza Hadžiosmanović, Lidija Kozačinski, Željka Cvrtila, Ivana Filipović, Kristina Leskovar
Pregledni rad
 
Higijensko značenje histamina u ribi (str.40-45) hrvatskipdf 249 KB
Importanza sanitaria dell' istamine nel pesce (str.40-45)  
Significance of histamine content in fish from the aspect of hygienic quality (str.69-74) engleskipdf 219 KB
Hygienische Bedeutsamkeit von Histamin in Fisch (str.69-74)  
Renata Vusilović, Željka Cvrtila Fleck, Nevijo Zdolec, Ivana Filipović, Lidija Kozačinski, Bela Njari, Mirza Hadžiosmanović
Stručni rad
 
Kakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava (str.45-52) hrvatskipdf 276 KB
Qualita delle salsicce affumicate e salsicce tradizionale in tipo "češnjovke" dalla produzione domiciliare (str.45-52)  
Quality of dry and garlic sausages from individual households (str.74-76) engleskipdf 241 KB
Qualität der Dauer - und Knoblauchwürste aus individuellen Haushalten (str.74-76)  
Lidija Kozačinski, Mirza Hadžiosmanović, Željka Cvrtila Fleck, Nevijo Zdolec, Ivana Filipović, Zvonimir Kozačinski
Stručni rad
 
Srna obična (Capreolus capreolus) - od uzgoja do visokovrijedne namirnice (str.52-58) hrvatskipdf 508 KB
Capriola (Capreolus capreolus) - alla coltivazione degli alimenti di valore alto (str.52-58)  
The roe deer (Capreolus capreolus) - from breeding to highly valuable food (str.76-85) engleskipdf 488 KB
Reh gewöhnlich (Capreolus capreolus) von der Zucht bis zu hochwertigem Nahrungsmittel (str.76-85)  
Dean Konjević
Stručni rad
 
Prikaz iz literature (str.58-58) hrvatskipdf 124 KB
Nina Torti
Recenzija, Prikaz
 
Znanstveno-stručni prilozi (englesko-njemački) (str.59-59) hrvatskipdf 144 KB
Kazalo  
Posjeta: 18.575 *