hrcak mascot   Srce   HID

Food Technology and Biotechnology, Vol. 51 No. 1, 2013.


Food Technology and Biotechnology,Vol. 51 No. 1
Datum izdavanja: ožujak 2013.

Objavljen na Hrčku: 6. 4. 2013.
Sadržaj Puni tekst
Uvodnik (str.1-1)  
Editor's letter (str.1-1) engleskipdf 52 KB
Vladimir Mrša
Uvodnik
 
Novi pristup konstrukciji industrijskih mikroorganizama pomoću sintetičke biologije (str.3-11)  
Synthetic Biology: A Novel Approach for the Construction of Industrial Microorganisms (str.3-11) engleskipdf 462 KB
Daslav Hranueli, Antonio Starcevic, Jurica Zucko, Juan Diego Rojas, Janko Diminic, Damir Baranasic, Ranko Gacesa, Gabriel Padilla, Paul F. Long, John Cullum
Pregledni rad
 
Pregled bioloških metoda ekstrakcije hitina iz oklopa rakova (str.12-25)  
Chitin Extraction from Crustacean Shells Using Biological Methods – A Review (str.12-25) engleskipdf 202 KB
Wassila Arbia, Leila Arbia, Lydia Adour, Abdeltif Amrane
Pregledni rad
 
Prijenos gena za proizvodnju opina (Agrobacterium pRi TL-DNA rolB i TR-DNA) u stanice zrnatog šćira Amaranthus spinosus L. (str.26-35)  
Agrobacterium pRi TL-DNA rolB and TR-DNA Opine Genes Transferred to the Spiny Amaranth (Amaranthus spinosus L.), A Nutraceutical Crop (str.26-35) engleskipdf 308 KB
Ajantaa Pal, Swasti S. Swain, Arup K. Mukherjee, Pradeep K. Chand
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj sastava podloge i procesnih parametara na proizvodnju izvanstanične inulinaze pomoću soja Thermomyces lanuginosus (str.36-44)  
Effects of Medium Composition and Process Parameters on the Production of Extracellular Inulinase by Thermomyces lanuginosus (str.36-44) engleskipdf 385 KB
Quang D. Nguyen, Noémi M. Sujtó, Erika Bujna, Ágoston Hoschke, Judit M. Rezessy-Szabó
Izvorni znanstveni članak
 
Kinetička i termička svojstva sirove i pročišćene β-galaktozidaze, upotrijebljenih za proizvodnju galaktooligosaharida (str.45-52)  
Kinetics and Thermal Properties of Crude and Purified β-Galactosidase with Potential for the Production of Galactooligosaccharides (str.45-52) engleskipdf 161 KB
Anna Rafaela Cavalcante Braga, Ana Paula Manera, Joana da Costa Ores, Luisa Sala, Francisco Maugeri, Susana Juliano Kalil
Izvorni znanstveni članak
 
Izdvajanje, pročišćavanje i određivanje termodinamičkih značajki β-galaktozidaze iz badema (Amygdalus communis), upotrijebljene za uklanjanje laktoze iz mlijeka (str.53-61)  
Extraction, Purification and Thermodynamic Characterization of Almond (Amygdalus communis) β-Galactosidase for the Preparation of Delactosed Milk (str.53-61) engleskipdf 184 KB
Ajay Pal, Melita Lobo, Farhath Khanum
Izvorni znanstveni članak
 
Učinak glicerola i glukoze na povećanje biomase, udjela lipida i topljivih ugljikohidrata u miksotrofnoj kulturi alge Chlorella vulgaris (str.62-69)  
Effect of Glycerol and Glucose on the Enhancement of Biomass, Lipid and Soluble Carbohydrate Production by Chlorella vulgaris in Mixotrophic Culture (str.62-69) engleskipdf 167 KB
Wei-Bao Kong, Hong Yang, Yun-Tao Cao, Hao Song, Shao-Feng Hua, Chun-Gu Xia
Izvorni znanstveni članak
 
Antagonistički učinak triju novih sojeva kvasca, izoliranih s površine voća (str.70-77)  
Antagonistic Activity of Three Newly Isolated Yeast Strains from the Surface of Fruits (str.70-77) engleskipdf 221 KB
Ortansa Csutak, Tatiana Vassu, Ionela Sarbu, Ileana Stoica, Petruta Cornea
Izvorni znanstveni članak
 
Suzbijanje aktivnosti plijesni Botrytis cinerea s pomoću bakterije Bacillus coagulans TQ33, izolirane iz obranog mlijeka u prahu (str.78-83)  
Antifungal Activity of Bacillus coagulans TQ33, Isolated from Skimmed Milk Powder, against Botrytis cinerea (str.78-83) engleskipdf 170 KB
Hai Kuan Wang, Rui Feng Xiao, Wei Qi†
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj otapala, temperature i vremena ekstrakcije na sastav i maseni udjel polifenola u ekstraktima samonikle dalmatinske kadulje (Salvia officinalis L.) (str.84-91)  
The Effect of Extraction Solvents, Temperature and Time on the Composition and Mass Fraction of Polyphenols in Dalmatian Wild Sage (Salvia officinalis L.) Extracts (str.84-91) engleskipdf 412 KB
Maja Dent, Verica Dragović-Uzelac, Marija Penić, Tomislav Bosiljkov, Branka Levaj
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj prekurzora na hlapljive sastojke vina dobivenog fermentacijom soka papaje pomoću mješovite kulture kvasaca (str.92-100)  
Effect of Precursors on Volatile Compounds in Papaya Wine Fermented by Mixed Yeasts (str.92-100) engleskipdf 177 KB
Pin-Rou Lee, Irene Siew-May Chong, Bin Yu, Philip Curran, Shao-Quan Liu
Izvorni znanstveni članak
 
Aromatski profil i senzorska svojstva jabučnog soka i nektara tretiranih ultrazvukom (str.101-111)  
Aroma Profile and Sensory Properties of Ultrasound-Treated Apple Juice and Nectar (str.101-111) engleskipdf 414 KB
Marina Šimunek, Anet Režek Jambrak, Marinko Petrović, Hrvoje Juretić, Nikola Major, Zoran Herceg, Mirjana Hruškar, Tomislava Vukušić
Izvorni znanstveni članak
 
Tekstura i kakvoća Kraškog pršuta, dobivenog dimljenjem šunki različitih masa i slanosti (str.112-122)  
Texture and Quality Parameters of Slovenian Dry-Cured Ham Kraški pršut According to Mass and Salt Levels (str.112-122) engleskipdf 185 KB
Darko Andronikov, Lea Gašperlin, Tomaž Polak, Božidar Žlender
Izvorni znanstveni članak
 
Novi soj bakterije, izoliran iz bolivijskog slanog jezera, prikladan za proizvodnju poli[(R)-3-hidroksibutirata] (str.123-130)  
Novel Poly[(R)-3-Hydroxybutyrate]-Producing Bacterium Isolated from a Bolivian Hypersaline Lake (str.123-130) engleskipdf 228 KB
Alejandra Rodriguez-Contreras, Martin Koller, Miguel Miranda de Sousa Dias, Margarita Calafell, Gerhart Braunegg, María Soledad Marqués-Calvo
Prethodno priopćenje
 
Primjena kiselinskog hidrolizata alge Gelidium amansii u proizvodnji mliječne kiseline s pomoću bakterije Lactobacillus rhamnosus (str.131-136)  
Potential Use of Gelidium amansii Acid Hydrolysate for Lactic Acid Production by Lactobacillus rhamnosus (str.131-136) engleskipdf 155 KB
Sung-Soo Jang, Yoshihito Shirai, Motoharu Uchida, Minato Wakisaka
Kratko priopćenje
 
Odabir vinskih kvasaca prema sposobnosti adsorpcije pigmenata (str.137-144)  
Improved Screening Method for the Selection of Wine Yeasts Based on Their Pigment Adsorption Activity (str.137-144) engleskipdf 164 KB
Andrea Caridi
Kratko priopćenje
 
Posjeta: 52.568 *