hrcak mascot   Srce   HID

Food Technology and Biotechnology

 
 
Status u Hrčku: aktivan
ISSN 1330-9862 (Tisak)
ISSN 1334-2606 (Online)
UDK: 664:57:66
CODEN: FTBRFD
DOI: 10.17113/ftb
Kontakt: Food Technology and Biotechnology
Kačićeva 23
HR-10 000 Zagreb
Croatia
Phone/Fax: ++385 (0)1 4827 022
E-mail: ftb@pbf.hr
Email:
Url: http://www.ftb.com.hr
Izdavač: Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu
  Kačićeva 23, 10000 Zagreb
  http://www.ftb.com.hr
 
Impresum (54 KB)
Upute autorima (108 KB)
Izjava o izdavackoj etici i nesavjesnosti (335 KB)
Upute za reference (426 KB)
Upute recenzentima (556 KB)

Food Technology and Biotechnology je primarni znanstveni časopis u kojem se objavljuju recenzirani izvorni znanstveni članci, prethodna priopćenja, kratka priopćenja i pregledni radovi iz područja: molekularne biologije, genetičkog inženjerstva, biokemije, mikrobiologije, biokemijskog inženjerstva i biotehnoloških procesa, prehrambene tehnologije, kemije i analitike sirovina i gotovih proizvoda, proizvodnje namirnica, njihova skladištenja i kvarenja, enologije i obrade otpadnih voda. Radovi se objavljuju isključivo na engleskom jeziku, a na web stranici časopisa omogućen je otvoreni pristup cjelovitim tekstovima radova te hrvatskim prijevodima sažetaka.
Časopis izdaje Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Službeno je glasilo Hrvatskoga društva za biotehnologiju i Slovenskoga mikrobiološkog društva.
Food Technology and Biotechnology je indeksiran u Current Contents, Science Citation Index Expanded, WoS, Scopus, BIOSIS Previews, Food Science and Technology Abstracts, Chemical Engineering and Biotechnology Abstracts, Foodline: Food Science and Technology, Current Biotechnology Abstracts, Chemical Abstracts, CAB Abstracts, PubMed Central, VINITI, VITIS-VEA i DOAJ.
Faktor utjecaja časopisa za 2016. godinu iznosi 0,891.

Prva godina izlaženja: 1963

Učestalost izlaženja (godišnje): 4

Područja pokrivanja: Biotehničke znanosti; Biotehnologija; Prehrambena tehnologija;

Uključen u Hrčak: 22.04.2008.

Prava korištenja: Puni tekst te sažeci radova objavljeni u časopisu Food Technology and Biotechnology mogu se koristiti u privatne, nastavne i znanstvenoistraživačke svrhe, uz obavezno navođenje izvora i poštivanje autorskih prava (licenca Creative Commons CC BY-NC 4.0).
Godišnja pretplata za Hrvatsku za četiri broja iznosi 20 eura za pojedince i 50 eura za ustanove i tvrtke (plativo u kunama). Članovi Hrvatskog društva za biotehnologiju i Slovenskog mikrobiološkog društva imaju pravo na popust. Za pretplatu kontaktirati uredništvo časopisa putem e-mail adrese: ftb@pbf.hr



Arhiva

2017  
  Vol. 55   No. 2
  Vol. 55   No. 1
2016  
  Vol. 54   No. 4
  Vol. 54   No. 3
  Vol. 54   No. 2
  Vol. 54   No. 1
2015  
  Vol. 53   No. 4
  Vol. 53   No. 3
  Vol. 53   No. 2
  Vol. 53   No. 1
2014  
  Vol. 52   No. 4
  Vol. 52   No. 3
  Vol. 52   No. 2
  Vol. 52   No. 1
2013  
  Vol. 51   No. 4
  Vol. 51   No. 3
  Vol. 51   No. 2
  Vol. 51   No. 1
2012  
  Vol. 50   No. 4
  Vol. 50   No. 3
  Vol. 50   No. 2
  Vol. 50   No. 1
2011  
  Vol. 49   No. 4
  Vol. 49   No. 3
  Vol. 49   No. 2
  Vol. 49   No. 1
2010  
  Vol. 48   No. 4
  Vol. 48   No. 3
  Vol. 48   No. 2
  Vol. 48   No. 1
2009  
  Vol. 47   No. 4
  Vol. 47   No. 3
  Vol. 47   No. 2
  Vol. 47   No. 1
2008  
  Vol. 46   No. 4
  Vol. 46   No. 3
  Vol. 46   No. 2
  Vol. 46   No. 1
2007  
  Vol. 45   No. 4
  Vol. 45   No. 3
  Vol. 45   No. 2
  Vol. 45   No. 1
2006  
  Vol. 44   No. 4
  Vol. 44   No. 3
  Vol. 44   No. 2
  Vol. 44   No. 1
2005  
  Vol. 43   No. 4
  Vol. 43   No. 3
  Vol. 43   No. 2
  Vol. 43   No. 1
2004  
  Vol. 42   No. 4
  Vol. 42   No. 3
  Vol. 42   No. 2
  Vol. 42   No. 1
2003  
  Vol. 41   No. 4
  Vol. 41   No. 3
  Vol. 41   No. 2
  Vol. 41   No. 1
2002  
  Vol. 40   No. 4
  Vol. 40   No. 3
  Vol. 40   No. 2
  Vol. 40   No. 1
Posjeta: 1.234.452 *