Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu

logo MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu
  • Status u Hrčku: aktivan
  • ISSN 1332-0025 (Tisak)
    ISSN 1848-8323 (Online)
  • UDK: 6370.5, 664.91
    DOI: https://doi.org/10.31727/m
  • Kontakt: Direktorica, glavna i odgovorna urednica/Director - Editor-in-chief: Katarina Lučić, dipl.oec.

    Stručni urednik/Professional editor: LIDIJA KOZAČINSKI, prof.dr.sc., Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu/Dpt. of Hygiene, Technology and Food Safety, Faculty of Veterinary Medicine, University of Zagreb, Heinzelova 55, 10000 ZAGREB, CROATIA
    Phone/Fax: +385 1 2390 190
    e-mail: klidija@vef.hr

    Izdavač: ZADRUŽNA ŠTAMPA, d.d., Maksimirska 132, 10000 ZAGREB
    Tel: 00385 (0)1 2316 050
    Mob: 00385 (0)91 7919 698

    Godišnja pretplata na časopis MESO iznosi 60 €, za inozemstvo 70 € (troškovi poštarine uračunati su u cijenu).
    Časopis se distribuira putem EBSCO Publishing
  • Email: meso@meso.hr
  • URL: http://www.meso.hr
  • Izdavač: ZADRUŽNA ŠTAMPA, d.d.
    Maksimirska 132, 10000 Zagreb, Hrvatska
    http://www.meso.hr http://www.zastitabilja.com.hr/
  • Upute za autore
  • Upute recenzentima

Časopis "MESO", prvi hrvatski časopis o mesu, pokrenut je u rujnu 1999. god. u namjeri objavljivanja znanstvenih i stručnih sadržaja koji se odnose na veoma široko područje sigurnosti i kakvoće mesa i mesnih proizvoda. To uključuje promicanje spoznaja iz područja higijene i tehnologije mesa u skladu sa suvremenim tehnološkim procesima i trendovima proizvodnje i kontrole u skladu sa zahtjevima tržišta i interesima potrošača. To se prije svega odnosi na sprečavanje uzročnika svih oblika bolesti koje se prenose hranom, kontrolu sirovine, tehnološki proces proizvodnje, promet, te pripremu sve do stola konzumenta. Uključuje i sve uzročnike onečišćenja hrane (mikrobiološke, kemijske i fizikalne), kontrolu tehnološkog procesa proizvodnje, postupke konzerviranja, ocjenu kakvoće te utjecaj na stanje okoliša i ukupno unapređenje prehrambene industrije. Teme se obrađuju sa znanstvene, stručne i popularne razine. Časopis izlazi dvomjesečno u 6 brojeva, te se financira prodajom putem pretplate, oglašavanjem i potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Prispjeli rukopisi podliježu recenziji. Svi radovi objavljuju se na hrvatskom i engleskom jeziku. Uredništvo časopisa "MESO" pridržava pravo članke prilagoditi stilu časopisa. Izdavač ne snosi odgovornost za stavove iz objavljenih članaka. Radovi objavljeni u "Mesu" redovito se referiraju u sljedećim bazama podataka: Zoological Record (Web of Science), CAB Abstracts, Food Science and Technology Abstracts, Global Health i Ulrichsweb. Časopis se distribuira putem EBSCO Publishing.

  • Recenzija: vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, samo znanstveni i stručni radovi, jednostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 1999.
  • Učestalost izlaženja: 6
  • Područja pokrivanja: Prehrambena tehnologija, Biotehnologija, Veterinarska medicina
  • Uključen u Hrčak: 17.03.2008.
  • Prava korištenja: Autorska prava nad svim člancima su zaštićena. Cjelokupni se članci objavljeni časopisu mogu slobodno koristiti u osobne i obrazovne svrhe uz obavezno navođenje izvora. Korištenje u komercijalne svrhe nije dozvoljeno bez pisanog odobrenja izdavača.
Arhiva

Posjeta: 2.443.051 *